Kirjeitä toimitukseen
Uusi palsta on nyt avattu. Voitte kirjoittaa mielipiteenne julkaisijalle marko.holmstrom@gameg.fi. Julkaisen mielipidekirjoituksen, jos se noudattaa Suomen lakeja, journalistin ohjeita ja…
Riippumaton julkaisu
Uusi palsta on nyt avattu. Voitte kirjoittaa mielipiteenne julkaisijalle marko.holmstrom@gameg.fi. Julkaisen mielipidekirjoituksen, jos se noudattaa Suomen lakeja, journalistin ohjeita ja…
Ei tiennyt H C Andersen kirjoittaessaan 1837 satua Pienestä Merenneidosta, että siitä tehdään monia kirjoja, lukuisia elokuvia ja maailman mahtavampia musikaaleja. Nyt on jälleen Pieni Merenneito saanut uusintaensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa.
Voiko arkkujen valmistuksesta, hautajaisista ja kuolemasta tehdä hauskan kirjan? No, jos ei nyt ihan hauskan, niin ainakin valoisia ajatuksia herättävän kirjan Lautapalttoo. Se on Anna Englundin esikoisteos, jossa arkut saavat Elenan taitavissa käsissä kauniin silkkisen sisuksen ja unelmat lentävät pienestä pohjalaiskylästä maailmalle, avarampiin kuvioihin.
Ruoka on vahvasti kulttuurisidonnaista ja matkailua on kiittäminen paljolti siitä, että suomalainenkin ruokavalio on monipuolistunut ja tuonut saataville uusia ja erilaisia herkkuruokia; eksoottisia ruoka-aineita ja juomia sekä uusia tapoja valmistaa ja nauttia niistä.
Lyijysydän on jännittävä tarina, jonka lähtökohta on puolen vuosisadan takainen luuranko. Se löytyy yllättäen vanhan pappilan lattiaremontin yhteydessä. Kuka hän on? Kirjan juoni kulkee kolmessa aikatasossa.
Pienen matkan päässä Helsingin keskustaa Kuusisaaressa on Didrichenin taidemuseo, joka yllättää tasollaan ja runsaudellaan. Nyt esillä oleva perusnäyttely kertoo kokoelman huikean tason.
Tänä päivänä Korholan kartano on paitsi hostelli, myös ateljeekoti ja taiteesta kiinnostuneiden suosittu retkikohde, jossa on näytteillä ja myytävänä taidemaalari Oili Marskin maalauksia ja piirustuksia. Marski on myös hostellin omistaja ja pitäjä.
Luontoelokuvat tarjoavat tirkistelykulman asioihin, joita emme normaalisti näe ja koe. Juha Suonpään ohjaama ja yhdessä Hanna Kaihlanen kanssa käsikirjoittama luontoelokuva Ilveskuiskaaja on juuri sellainen.
Laatokan Karjalassa, Impilahden Pitkärannan kylässä syntyneen taidemaalari Grigor Auerin (1882-1967) töitä on hyvin harvoin esillä. Nyt on kerrankin hyvä tilaisuus tutustua Auerin töihin Lapinlahdella taidemuseo Eemilin kesänäyttelyssä, joka on avoinna syyskuun 2023 lopulle.
Veronan kaupunki Pohjois-Italiassa tunnetaan paitsi Romeon ja Julian rakkaustarinan keskeisestä parvekkeesta, ennen kaikkea oopperajuhlistaan vanhalla roomalaisella areenalla.